260px-mk_frc3a8re_roger
Oprichter van de internationale Taizé gemeenschap Broeder Roger (in 1991)

Een stukje plaatselijke en internationale geschiedenis

Meer dan 25 Jaar geleden is dit Deventer oecumenisch gebed ontstaan uit het initiatief van een kleine groep mensen die zich gezamenlijk wilden voorbereiden op een reis naar de gemeenschap van Taizé, niet ver van Lyon. Dit dorp wordt het hele jaar bevolkt door “jongeren in christelijke oecumene”.

De gemeenschap van Taizé ontvangt het hele jaar door jongeren uit de hele wereld. Zij delen een week in het eenvoudige leven van de broeders. Ze komen naar de gemeenschap van Taizé  om samen te bidden, stil te zijn, andere jonge christenen uit heel de wereld te ontmoeten en samen veel plezier te hebben.

Dankzij die inspiratie en menselijke inzet zijn in heel de wereld gebedsgroepen ontstaan in de geest van Taizé. “Taizé” staat voor een gebedsgemeenschap van openheid in geloof en voor verzoening tussen volken.

25 jaar Taizé Deventer

De Deventer initiatiefnemers van 1990 en de actieve mensen van nu brengen al jaren elke woensdag warmte en gebed tot leven. Veel mensen hebben het avondgebed al ontdekt. Ze variëren van vaste gasten tot dagtoeristen, die kaarsen in de Broederenkerk zagen branden en aangenaam verrast binnenliepen.

In maart 2016 werd het vijfentwintigjarig bestaan van Taizé Deventer gevierd. Bij dit soort evenementen worden we ondersteund door een klein gelegenheidsorkest.

Nog steeds organiseert de Deventer groep af en toe een reis naar Taizé.

Agenda:

JUL
07
2021
Inleider: Hetty Heling
JUL
14
2021
Inleider: Reint Jan Terbijhe
JUL
21
2021
Inleider: Petra Kolb
JUL
28
2021
Inleider: Guusje Neijens
AUG
04
2021
Inleider: Fons Zandbelt
AUG
11
2021
Inleider: Gretha Stelpstra
AUG
18
2021
Inleider: Kira van Oijen
Bekijk meer agendapunten

Uitnodiging:

Videovesper:

Tijdens de Corona-pandemie zijn er video opnamen gemaakt van een aantal vespers. Hieronder een voorbeeld:
Meer videovespers