Tijdens de komende open monumentendagen op 10 en 11 september 2022 zal ook de Broederenkerk te Deventer te bezichtigen zijn. Onze Taizégroep Deventer zal dan, net als vorig jaar, een informatiekraam inrichten om meer bekendheid te geven aan het bestaan van onze groep (die in 2023 het 33 jaar bestaan gaan vieren) en de wekelijkse vieringen. Deze informatiekraam wordt weer bemenst door verschillende leden van de groep. Hiervoor zoeken we dus vrijwilligers. Je kunt je na de vakantieperiode opgeven bij Guusje. Ook zullen er openbare repetities worden gehouden waarvoor we onze zangers uitnodigen. Laten we er twee mooie bijzondere dagen van maken waarbij de naam Taizé wordt gezien en gehoord.
Het jaarlijkse ‘Zingen in de tuin’ in de prachtige tuin bij de Broederenkerk was weer een succes. Door COVID-19 hebben we in 2021-2022 maar 3 maanden samen live gezongen, en dat dit mogelijk was voelde feestelijk aan. Bij ‘Zingen in de tuin’ bepalen de deelnemers wat er gezongen gaat worden. Iedereen droeg zijn of haar ‘lievelingslied’ voor, dat dan gezamenlijk werd gezongen. Daarmee is het repetitieseizoen van de zanggroep afgesloten. 7 September start het repetitieseizoen. We kijken uit naar het Open Monumenten weekend waarbij wij als O.M.A. ons weer in de Broederenkerk presenteren en naar de lustrumviering op 18 maart 2023 wanneer we 33 jaar bestaan!
Eindelijk mag en kan het weer. De jaarlijkse zangafsluiting in de tuin naast de Broederenkerk op woensdag 15 juni na het avondgebed. De laatste ‘Zingen in de tuin’ vond plaats op 12 juni 2019. Onder genot van een drankje en een hapje zingen we ieders favoriete nummer uit de zangmappen. Iedereen die wil/kan zingen is uitgenodigd om mee te komen zingen. Je kunt je voorkeur voor één lied doorgeven als reactie op dit bericht. En als je jouw favoriet nog weet kijk dan gauw in de digitale liedmap met luistervoorbeelden om je keuze te helpen maken. Laten we hopen op mooi weer en er een gezellige zangfestijn van maken!
Woensdag 11 mei konden we na twee jaar corona eindelijk weer eens samen eten na afloop van het wekelijkse avondgebed. Al voor het gebed werden de lekkere hapjes ingeleverd bij Frieda, Joke, Paula en Paul die alles tot in de puntjes hadden voorbereid. Tafelkleden, servetten voorzien van een Taizé-duif, bordjes bij de gerechten. Na het avondgebed en het opruimen van de kerk was de Broederenzaal goed gevuld met meer als twintig eters. Bijzondere gast was de vicaris Gaulthier de Bekker, die hiervoor speciaal was uitgenodigd. Er was genoeg voor iedereen en zoals gewoon bleef er ook best wel wat over. Het eten werd afgesloten met stukje overheerlijke kersentaart van Romy. Na het opruimen en afwassen konden we terugkijken op een geslaagd samenzijn.
Zoals jullie hebben gemerkt zijn er afgelopen 3 jaar heel wat nieuwe liederen in de map gevoegd. Het is de hoogste tijd om samen, koor en inleiders, hier goed thuis in te geraken. Daarom is er 1 extra lange repetitie op woensdag 20 april, waar ook inleiders welkom zijn. De repetitie is van 20-21.30 uur, in de kerk. 20 april komen onderstaande liederen aan bod: Pag.12 openingsbede Wees hier aanwezig https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=0 41 Jubilate Caeli https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=41 137 Exaudi orationem https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=137 139 Atme in uns https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=139 145 Herre visa mi vägen https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=145 142 Op U vertrouw ik https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=142 144 Je vous salue https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=144 143 Mijn ziel kom op adem kom tot rust https://taizedeventer.nl/liedmap/?view=143 Als je de hyperlink aanklik zie je het lied, de bladmuziek en in de meeste gevallen ook een luistervoorbeeld. Hopelijk komen jullie met veel, zodat we een heerlijk productieve avond met veel plezier hebben. Natuurlijk zorgen we bij de korte pauze voor een paar paaslekkernijen.
Als trouwe bezoeker van Taizé-Deventer sla ik bijna geen week over. Maar tussendoor een dienst luisteren uit de ‘Covid-19tijdperk’ waarin alles digitaal was is als een extra inspiratie. Webmaster en technicus: bedankt!