D-Support - Logo

Maak meer mogelijk

Hoe normaler het dagelijks leven , hoe gezonder dat is voor kinderen met diabetes en hun ouders. Dank voor uw gift.

Doe mee met de enquete

Wat is de impact op jullie gezin als ouders/voogd met een kind met diabetes. Vul de enquete in hier

Jullie als gezin

Wellicht herkennen jullie dit: Even een adempauze.

Dat klinkt dramatisch: de organisatie van de zorg rondom een kind met diabetes is nu eenmaal intensief. Ouders en verzorgers doen alles met liefde, maar even een adempauze is soms wel even nodig. De andere kant van een regelmatige adempauze is dat de kinderen ervaren dat ouders en verzorgers weer nieuwe energie krijgen. D-Support kan als organisatie jullie gezin die adempauze bezorgen. Wij bieden de volgende mogelijkheden aan:

  • bemiddeling bij het vinden van een geschikte oppas voor af en toe, voor een vast dagdeel of vaste dag in de week, logeeradres of kort verblijf
  • het verzorgen van een basistraining verzorgen voor de BSO
  • het verzorgen van een basistraining voor familie, buren, vrienden.

Als organisatie zorgen we er voor dat je er als gezin niet alleen voor staat. D-Support ondersteunt inmiddels vele gezinnen door het gehele land. Een luisterend oor, het geven van voorlichting en het simpelweg besparen van tijd. Tijd die je als gezin beter kunt besteden aan andere zaken die belangrijk zijn om het gezin draaidende te houden.

Daarnaast ondersteunen wij gezinnen op het gebied van:

  • het zoeken naar financiering voor respijtzorg (vervangende zorg)
  • concreet matchen van een passende oppas bij jullie gezin

Bij D-Support hebben zich al veel oppaskandidaten aangesloten: mensen die wij kennen en waarvan we weten wat zij kunnen. 

Diabetes vraagt oplettendheid.

Af en toe een adempauze is goed voor je kind(eren), jezelf en je omgeving. Belangrijk dat je die 24-uurs oplettendheid veilig kunt toevertrouwen aan anderen. Denk aan een oppas, gastgezin, kennissen, familie en buren. Stichting D-Support staat in contact met alle diabetescentra in Nederland en helpt bij het zoeken en vinden van een oppas die aandacht heeft voor je kind(eren) en basiskennis heeft over diabetes. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Onze oppassers hebben allemaal een voorbereiding en een vaardighedentraining zodat zij gegarandeerde basiskennis hebben. Ook biedt D-Support de workshop “De Zoete Inval” aan voor jullie eigen netwerk, en traint desgevraagd gastgezinnen en zorgboerderijen.

Kosten en tarieven:

  1. Oppasbemiddeling: eenmalig € 60,-. Dit houdt in: intakegesprek, zoeken kandidaat, matchgesprek, monitoren tijdens de eerste 3 contacten, contactpersoon voor ouder(s)/verzorger(s). Dit wordt in rekening gebracht na een geslaagd matchgesprek.
  2. Oppastarief bij 1 kind met diabetes € 6,40/uur. 2 kinderen: € 8,- per uur, 3 kinderen € 10,-. Als de oppas uit PGB wordt gefinancierd: volgens overeenkomst. Kind(eren) met bijkomende aandoening: in overleg. Als er gekookt moet worden: in overleg.
  3. Workshop “De Zoete Inval” voor familie, vrienden, begeleiders: eenmalig €150 excl. reiskosten. Het doel is dat je kind makkelijker ergens kan gaan spelen, logeren, sporten. “De Zoete Inval” houdt in: intakegesprek en 2 uur aanwezigheid van D-Support bij een gezellige middag/avond voor kennissen en familie. Zij krijgen “spelenderwijs” concrete specifieke informatie en instructie. Samen zorgen we voor voldoende oefenmaterialen. Als ‘de mensen’ bepaalde vragen en meningen over diabetes hebben leidt de coördinator van D-Support dit in goede banen. Dat is iets wat je als ouder niet altijd kunt en wilt opbrengen.
  4. Succesvolle hulp bij aanvraag extra kinderbijslag: €120,-. Bij afwijzing 50% (€60,-)
  5. Succesvolle hulp bij aanvraag PGB: €120,-. Bij afwijzing 50% (€60,-)

Facebook

Wil je als gezin op de hoogte blijven van onze activiteiten? Ga dan naar onze Facebookpagina en geef ons een Like. Op Facebook vind je de meest actuele informatie en activiteiten. 

Lees meer

Zegt 't voort

Meer aandacht voor jullie als gezin met een kind met diabetes is echt nodig. Vertel je omgeving eens over D-Support en hoe familie en vrienden een bijdrage kunnen doen. 

Lees meer

Contact opnemen

Schroom niet om contact op te nemen. Daar zijn we voor. Alle vragen die je hebt kun je aan ons stellen. Ga naar onze contactpagina en mail of bel ons eens. Wellicht hebben wij het antwoord. 

Lees meer